Villa Retiro Grup

Liderat pels germans Fran i Joaquim López, Villa Retiro Grup és una  empresa familiar de Xerta, Terres de l’Ebre, que es dedica al món de la restauració i l’hoteleria des del 1930, quan els seus avantpassats obren a L’Aldea, Tarragona, una petita taberna coneguda amb el nom Casa Secundina.

Quatre generacions després, gràcies a la passió per la gastronomia i la feina ben feta dels germans López, Villa Retiro Grup s’ha convertit en una firma de referència en el sector de l’alta gastronomia. El negoci s’ha ampliat i actualment també es dediquen a la producció de vins i olis; l’organització d’esdeveniments i banquets; la creació d’una escola de gastronomia i l’organització de festivals de música

Joaquim López Gilabert

Empresari
Nascut l’any 1981 a l’Aldea, Tarragona, Joaquim López és l’empresari dels dos germans i l’estratega i l’impulsor de nous projectes.
Joaquim és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Ramón Llull i en dret per a la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha realitzat el curs de Sommelier a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Fran López Gilabert

Dues estrelles Michelin
Nascut l’any 1983 a l’Aldea, Tarragona, Fran López és el xef executiu de Villa Retiro Grup.
Amb 32 anys, Fran té dos estrelles Michelin pels restaurants Villa Retiro de Xerta, Terres de l’Ebre, al 2009 i Xerta de l’hotel Ohla Boutique Hotel Eixample de Barcelona, al 2016.

Ha cursat estudis de cuina a l’escola Hofmann de Barcelona i posteriorment a l’Alain Ducasse Formation.